Coaching voor kinderen en jongeren

Je mag zijn wie je bent!

Diabolo coaching is er voor kinderen of jongvolwassenen die om welke reden dan ook uit balans zijn geraakt en hierdoor vaak bang, boos of verdrietig zijn, niet goed kunnen slapen of weinig concentratie hebben, maar ook voor kinderen of jongvolwassenen die weinig zelfvertrouwen hebben, somber of faal(angstig) zijn.

Kindercoaching is er voor kinderen of jongvolwassenen die problemen ervaren met bijvoorbeeld:

  • Sociale vaardigheden
  • Pesten of gepest worden
  • (Faal)angsten
  • (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten
  • Boosheid en frustratie
  • ADHD of ADD
  • Autisme
  • echtscheiding
  • Een geestelijke en/of lichamelijke beperking

Kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tm 18 jaar wordt op een speelse manier de mogelijkheid gegevens om te ontdekken wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Eigenlijk is ieder kind welkom die een duwtje in de rug kan gebruiken. 

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen en jongeren in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn. Dieren zijn niet vaag zoals veel volwassenen, maar eerlijk en direct.

Het samenzijn met de pony’s versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten. We zien vaak dat drukke kinderen rustiger worden bij het paard en dat gesloten of onzekere kinderen zich juist vrijer voelen en zich meer durven te uiten. Afhankelijk van dat wat er nodig is, worden er oefeningen opgezet met het paard, waarbij het kind ervaringsgericht kan gaan leren en kan gaan ontdekken waar ze goed in zijn.  

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. De pony spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony kunnen oefenen. Deze directe feedback zorgt voor belangrijke leermomenten tijdens de sessies.

Coaching bij Diabolo Coaching is geschikt voor alle kinderen en jongeren die om wat voor reden dan ook wel een grote, zachtmoedige vriend (paard of pony) kunnen gebruiken.