De paarden

Diablo

Diablo is heel speciaal voor mij. Toen de kinderen nog klein waren is hij bij ons gekomen en door hem hebben de kinderen het plezier in het paardrijden gevonden. Hij was de grote, brave knuffelbeer, waarop ze hebben leren rijden, maar waar ze ook gewoon zo op konden klimmen in de wei. We hebben altijd ontzettend veel plezier met hem gehad en nu is hij mijn collega-coach. Diablo is heel duidelijk in zijn communicatie en het coachen is hem dan ook op het lijf geschreven. De naam Diabolo is met een knipoog naar hem en ook was hij de inspiratiebron voor het logo. Ik hoop dat we nog lang van hem mogen genieten! (Diablo is overigens Spaans voor “duivel”, maar hij doet zijn naam gelukkig geen eer aan 😉)

Doortje

Doortje (haar echte naam is Diora, maar dat is te sjiek voor ons)  kwam mei 2017 bij ons, nadat ik een pittig ongeluk had gehad, eigenlijk als pijnverzacher met een open blik naar de toekomst. Doortje is van het zachtaardige type, ze bedoelt het allemaal zo goed, maar vlak haar niet uit .. ook zij reageert duidelijk op hoe jij daar staat en met haar aan de gang gaat. Een fijne coach, maar ook zeker een braaf paard om mee te rijden.

King

Ons lotje uit de loterij. In het voorjaar van 2019 gingen we op zoek naar een kleine pony (shetlander) om onze kudde tav kindercoaching te versterken. Bij een fokker hadden we al meerdere prachtige shetlanders gezien, maar mijn dochter viel voor een 3-jarige te magere, slecht uitziende pony, recht uit de klei, maar wel manen tot op zijn knieën. Tja, wat doe je dan .. ik volg heel vaak mijn gevoel en dat deed ik nu ook. De shetlander (wel met een sjieke naam: Kingsland van de Vissershof) ging mee naar huis. Toen we eenmaal de meegekochte parasieten hadden bestreden (luizen, bloedwormen en horzellarven) kwam er echt een prachtige en lieve shetlander tevoorschijn! En ook nog eens een hele fijne coachpony! Beter hadden we het niet kunnen treffen .. volg je gevoel!

Naza

Naza heeft talent voor de dressuur en er worden dan ook wedstrijden met haar gereden. Ook springen kan ze goed, al is ze daar wel vaak een beetje onzeker. Ze twijfelt dan voor een hindernis “kan ik het wel” “eng is het wel” (herken je dat misschien?).  Naza is heel gevoelig, wat ook haar tot een fijn coachpaard maakt.  Kies je voor haar? Ook dat zegt al veel over jezelf, want zij is echt ook weer anders dan de rest ..en zo hebben ze allemaal hun eigen aantrekkingskracht.

Welzijn

Onze paarden worden regelmatig gecheckt door een dierenarts, tandarts en de hoefsmid. Paarden zijn sociale dieren; daarom leven ze bij ons het gehele jaar in kudde verband. De paarden lopen overdag buiten in de grote paddocks of  lopen te grazen in de weides. In de winter slapen ze s ’nachts lekker op stal en in de zomer blijven ze buiten. Ze hebben daarbij altijd de beschikking over een voorraad hooi en vers water.